0 0
Okuma Süresü:4 Dakika, 18 Saniye

Biliyorsunuz ki yetişkin bireyler, uykuları esnasında, rüya görür ve bebekler de çok fazla şekilde, hızlı göz hareketi (REM) olur. Bu nedenle, bebeklerin bir çok kez rüya gördüğünü varsaymak doğru olabilir. ya da kocaman gülen bir yüz, komik bir köpek, kedi, ya da anneleri ile oyun oynadıklarını görüyorlardır. Tabi, bilinen bir gerçek ki bebekler konuşmazlar, bu sebeple de bu konuda merak duygusuna kapılmak gayet doğaldır, Bebekler Rüyada Neyi görür ? ya da bebekler rüya görür mü? gelin birlikte, inceleyelim.

Bebekler’de Rüya Var mı ?

Bebekler, uykularının hemen hemen yarısını, Hızlı göz hareketi ( REM ) geçirirler, ancak sinirbilimciler, bunun yeni doğmuş bebekler de rüya görmekten tamamen farklı bir hareket olduğuna inanırlar, Bebekler, Rüyadayken, Beyinlerinin yollar ve bağlantıla rgeliştirmesine ve sonuç olarak dil öğrenmesine izin verdiğini savunurlar. ancak bebeklerimizi acaba rüya görüyor mu ? şuan neden hareket ediyor ? acaba benimi görüyor gibi merak duygusuna kapılmamız çok doğal.

Bebekler Kabus Görür mü ?

Yavru bebeklerimizin, beyin gelişimleinin aşamasında, rüya görmedikleri için, bebeklerin kabus görmediklerinide bilmek doğru bir yanıt olacaktır, Kabuslar, travmaya uğramaktan, fazla sayıda hayal gücünden ve günlük yaşamın streslerinden kaynaklanmaktadır. Bebeklerimiz ne hayal ediyor? diye sürekli sorarız, ancak bebeklerin henüz bir benliği ve karakteri oluşmadığı için, henüz bu konuyu tartışmak doğru olmayabilir. Tabi bunu yine uzman hekimler her zaman doğru bilecek ve merakınızı gidermek için uzman bir hekime başvurmayı tercih etmenizi tavsiye edebiliriz.

Bebekler Ne Zaman Rüya Görmeye Başlar?

Hepimizin aklında ki soru, bebekler ne zaman rüya görmeye başlar ? Bebeklerin araştırmalarımız sonucu elde ettiğimiz sonuç iki – üç yaş civarlarında rüya görmeye başladıkları yönündedir.

Çocuklarımızın, gördüğü rüyalar, genel olarak yaşları ile orantılı diye düşünürler bulunmakta, çocuklar gelişip büyüdükçe hayalleri ve rüyaları da gelişmekte. bu bağlamda çocuklarımızın rüyalarında ne gördüğü yaşları ile doğru orantılıdır.

Örneklerle ele alacak olursak eğer, yeni yürümeye başlayan bir çocuk rüyalarında genel olarak anlık görüntüden ibarettir ve yetişkinlerin rüyalarıyla karşı karşıya getirdimiz de daha çok bir slayt gösterisi gibi düşünebiliriz. .

Çocuklar da yaş ilerledikçe görüntüleri ve rüya da gördükleri karakterleri, hareket halinde görmeye başlayabilirler. Rüyalar artık bir biri adına dizilmiş birden fazla konuyu ele alabiliyor olabilir. Çocuklar rüyaları hatırlama konusunda kendilerini geliştirmeye başladığı dönemlerdir. tabi bu durum her zaman böyle olmayabilir. istisna olarak da gözlemlenebilir,

Genel olarak baktığımız da 8 yaşında çocuklar rüyalarda asıl karakter olarak görünebilirler, Rüyalarını anlattıkların da daha karışık ve uzun hale getirebilirler. Gelişim çağında ki çocuklar da rüyaları hayal etmek ile kalmayabilir, aynı zaman da bu konuda duygu ve düşüncelerinide barındırabilirler.

Bebeklerin Uykusu Hakkında Bir Kaç Gerçek

Günümüz de bazı bilim insanları, çocukların 2 ya da 3 yaş civarların da gerçek korkular ile yüzleştiklerine ve geliştirdiklerine inanırlar, bu sebeple rüya görürlerse eğer o yaştan önce kabus olan rüyalar görmezler, bebeğinizin aniden uyanması ya da çığlık atması bir kaç dakika sonra tekrar uyuması sizi yanıltmasın bu kabus gördükleri anlamı taşımamaktadır.

Bebeklerimiz, genel olarak, geceleri yetişkin bireyler gibi hafif uyku evresinde oldukların da uyanırlar. Bebeklerimiz, yetişkinlerin tersine döngüleri daha kısadır. Rakamsal olarak ele aldığımız da, yetişkin bireyler 90 dakika kadar uykunun bir çok aşamasına geçebiliyorken, bebeklerde bu her 60 dakika da bir olabiliyor.

Bebekler, Uykunun rüya görmes evresinde vücut tamamen gevşer ancak beyin her zaman aktiftir.

Yetişkin bireylerden farklı olarak, bebeklerimiz hemen Rüya görme evresine ( REM ) geçebilir ya da bunun dışında başlayıp, daha sonra geçiş yapabilirler.

Bebeklerimizin, zamanında beslenmelerini sağlamak için, daha kısa uyku evrelerine ihtiyaçları bulunmaktadır. büyüdükçe Rüya görme evreleri kısalır.

Zaman geçtikçe daha uzun uyku görme evleri olabilir. büyüdükçe rüya görme evleri kısalmaktadır. Rüya gördüklerine inanma yolunu tercih ederek, ilk zamanlar da sık sık rüya görebilirler.

Bebeklerimizin, daha kaliteli bir uykuya sahip olması için, onları uykusuz bırakmak hiç bir zaman iyi bir fikir değildir çünkü bebeklerimiz gün içerisinde hareketleri ve yaptıkları ile, yorgun düşebilir ve bu stres seviyelerini yükseltebilir.

Genel olarak, gün içerisinde kısa kısa uykular gerçekleştirirler bebeklerimizin gece uyanmalarının sebebi genel olarak, bilişsel becelerinin gelişiminin sonuçlarıdır.

Bebeklerimiz Ne Hakkında Rüya Görürler?

Yazımızın başında söylediğimiz gibi hep merak konusu olmuş ve olacak bir şeydir, bebeklerimizin ne hakkında rüya gördüğünü merak ediyoruz konuşamadıkları ve anlatamadıkları için sadece hayal ederek hareketlerinden ve sorduklarımız da verdikleri tepkilerden sadece tahmin yürütebiliyoruz.

Bebeklerin iki yaşına kadar canlı rüyalar görmeye başlamadıkları bilinen bir gerçek artık. Ancak beyinleri bu aşamadan sonra iyi geliştiğinde bebeklerimiz rüyalar, kabuslar görmeye başlayabilir.

Bebeğimizi kontrol ettiğimizde uyudukları esnada, stresli bir görüntü verebilirler ya da üzgün bir yüz ifadesi ortaya çıkabilir. bunun altında yatan sebepler başka bir nedenden dolayı olmuş olabilir, uyandırmak doğru bir çözüm değildir, Her zaman için hekiminize başvurmaları ve konu hakkında fikir sahibi olmalısınız.

Hayatımıza neşe katan bebeklerimiz, hareketleri, mimikleri ve davranışları ile bizlere bir şeyler anlatmak istiyor olabilir, böyle durumlarda her zaman yapıcı ve ılımlı yaklaşmak onu anlamak en azından anlayabilmek önemli bir detaydır arkadaşlar.

Ben yavru bebegimiz uykudayken hep merak etmişimdir acaba ne görüyor diye ? dedeni mi gördün ? babayı mı gördün ? diye sorular sorarak, yüz mimikleri ve ifadelerinden çıkan sonucu kendimce yorumluyorum. ancak; bu böyle olmayabilir. tamamen yaşamsal tecrübelerden ele alınmıştır.

Çocuk gelişimi ve bebeklerin gelişimi ile uzmanlara danışabilir, fikir sahibi olabilir ve gerçek bir araştırma ile bir sonuç elde edebilmeniz mümkün yazı içeriğimiz tecrübe ve yaşadıklarımız ile sabittir. Sağlık konusunda da her zaman Hekimlere danışmanız da fayda bulunmaktadır. çünkü evde kendin yap tedavileri hiç bir zaman doğru sonuç doğurmamaktadır. İşi uzmanına bırakmalısınız. Yazı içeriğimiz hakkında fikirleri ve düşüncelerinizi tecrübelerinizi yorum kısmında bizler ile paylaşarak katkı sağlayabilirsiniz.

Mutlu
Mutlu
0 %
Sad
Üzgün
0 %
Excited
Heyecanlı
0 %
Sleepy
Uykulu
0 %
Angry
Sinirli
0 %
Surprise
Sürpriz
0 %

Ortalama puanı

5 Yıldız
0%
4 Yıldız
0%
3 Yıldız
0%
2 Yıldız
0%
1 Yıldız
0%

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir