1 0
Okuma Süresü:4 Dakika, 49 Saniye

Kediler, temiz ve bu konuda özen gösteren titiz hayvanlardır. Kendilerini her zaman için temiz tutmayı başarırlar, İlginç olan, uyanma dönemlerinin üçte birini kendilerini temizleyerek geçirmeleridir. Ancak ekstra bakım ve sevgiye ihtiyaç duydukları da bir gerçektir. Bu sebeple, evcil bir hayvan sahibi olarak, evcil hayvanınızı düzgün bir şekilde temizleme, tımar etmek için bazı bilmeniz gereken sorumluluklar bulunmaktadır bu sebeple, kedinizi evde düzgün bir şekilde temizlemek tımar etmek için bir kaç ipucu yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

Kendinizin Tüylerini Evde Nasıl Temizleyip Tımarlarsınız ?

Kedinizi tımar etmenin birkaç yolu bulunmaktadır, önemli detaylar ve yapmanız gerekenleri içerikte aktarıyoruz, kısaca bahsedecek olursak;

Kedinizin Tüylerini Fırçalayın

Kedinizin Tüylerini fırçalayın, tüyleri gür olan bir kediniz bulunabilir, O zaman kısa tüylü bir kediniz olduğundan daha sık tüyleri fırçalamanız gereke bilmektedir. Tüyleri çok fazla dağınık ve kötü görünüyorsa eğer kedinizi haftada iki kez fırçalamayı denemelisiniz. Aksi durumlarda, sadece bir kez fırçalamak sorun değildir. şuan fırçalamanızın yapacağı şey kedinizin saçındaki ölü tüyleri kiri ve yağı temizleyecek ve ayrıca kedinizle aranızda olan bağı daha güçlü kılabilecektir.

Normal bir tarak ile bu işlemi yapmanız mümkün değil ve doğru değil, Piyasada bulabileceğiniz kediler için özel taraklar mevcuttur, Kedinin tüylerini taramak için bu taraklardan alabilirsiniz. Metal tarak ya da kauçuk bir tarak tavsiye edebiliriz.

Kediniz çok fazla tüy döküyorsa eğer, bu tarama işlemini daha sık yapmanızı tavsiye ediyoruz, Ayrıyetten, İran kedileri bildiğiniz gibi uzun tüylü oluyorlar, diğer ırklara nazaran daha uzun tüylü olan kedilerde ek tımarlama işlemlerine ihtiyacınız olabilmektedir.

Tüyleri yavaş bir şekilde fırçalamanız gerekir, tarak dişlerine yapışmışsa fırçayı çekmeyin, bunun yerine kedinin korkmaması için sırtını sıvazlayarak, ikramlarda bulunarak güzel sözler söyleyebilirsiniz.

Kediniz önceleri sessizce oturmayı sevmeyebilir, bunu yapmak için ona yaklaşmalı ve sempatisini kazanmalısınız, yavaş bir şekilde tarama işlemine başlayın, ancak kedi oturamayacak kadar rahatsız edici bir şekilde görünüyorsa eğer, tüylerini uyurken taramak iyi bir fikir olabilmektedir. her zaman için nazik olmalı ve onu uyandırmamaya çalışmalısınız.

Tüyleri Çok Uzunsa Eğer Kırpabilirsiniz

Kedilerin kırpmaya ihtiyacı olup olmadığına dikkat etmeye özen gösterin. Kısa tüylü kedilerin kırpılmasına gerek bulunmamaktadır. Uzun tüyleri bulunuyorsa, tüylerini kesmek için mutlaka bir profesyonel den yardım almayı ve veterine danışmanızı tavsiye ederiz. Kediniz için özel bir düzeltici edinebilirsiniz, dijital ortam alışveriş sitelerinde ve petshoplarda bunlar için kesme makineleri ve düzelticiler bulabilirsiniz ya da makas kullanabilirsiniz.

Kırpma işlemi gerçekleştirirken, kısa dokunuşlar gerçekleştirin ve bol şekilde ara verebilirsiniz. Cilde yakın bir şekilde kesmek, canını yakabilmektedir. Tüyleri kesmeden önce fırçalamayı tercih ediniz. Doğal görünmemesi için biraz tüy bırakarak onları klipsleyin. Ayrıca herhangi bir cilt sorununu ya da saç ile ilgili sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.

Kritik bölgelerin etrafında iyice dikkatli olmalısınız, kedinize zarar vermemek için özenli bir şekilde işlem gerçekleştirmelisiniz, Kendiniz yapamıyorsanız eğer bu işlemleri kediniz gerçek anlamda hırçın bir davranış sergiliyora, bu işten anlayan bir uzmana başvurmanız gerekmektedir.

Kedinize Ara Sıra Duş Aldırmalısınız

Kediniz pis kokuyor olabilir ya da kirlenmiş olabilri, doğal tımar araçları olmasına rağmen arada sırada banyo yaptırmanız önemlidir. Kediniz rahatladığında onu banyoya götürmelisiniz, pençelerinde tırnaklarını kesin banyo yaptırmadan önce tüylerini fırçalayın ve onu banyoya götürmeden önce mutlaka onunla oynayınız. Kediyi banyoya götürmeden önce, kulaklarına su girmemesi için, kulaklarına pamuk toplar koyabilirsiniz. Küvet içerisine, kauçuk bir örtü paspas koyabilirsiniz. kedinizin banyo esnasında kaymasını engellemek için önemlidir. Kediyi yıkamak için ılık su kullanmalısınız. Suyu kediniz ayaktayken vücudunun yarısına zor ulaşacak şekle sokun. Çok fazla su koymak kedinizin boğulma riskini arttırabilir.

Elde tutmalı bir duş başlığı ya da sprey hortumları kullanarak kedinizi düzgün yıkamak için biraz su dökme ile başlayabilirsiniz, seyreltilmiş bir şampuan ile kedinizin tüylerinin uzadığı yöne doğru masaj yaparak ovalayın, Yüzüne, kulaklarına gözlere şampuan koymamaya özen gösterin.

Kedinizi, büyük bir havluya koyunuz banyosu bittikten sonra, saç kurutma makinesiyle kurulamaya başlayabilirsiniz. Saç kurutma makineleri en düşük ayarlara getiriniz, eğer kediniz gürültüden korkuyorsa eğer normal hava ile kurutma yolunu tercih edebilirsiniz.

Kedilerde Kulak Temizleme

Kedileriniz için veterinerlerin önerdiği sıvı kulak temizleyicilerini almak ile başlayabilirsiniz. Birazını küçük bir pamuğa koyarak, kediyi sakin bir şekilde kucağınıza alın, kulaklarını hafifçe geriye katlayarak kulağın arka tarafında bulunan kalıntıları sabırlı ve sakin bir şekilde çıkartın. Ancak kanamaya ya da enfeksiyona neden olabileceğinden kulak kanalına sokmaya çalışmayınız. bu gibi durumlarda kedi ürkebilir ve sizden kaçabilir.

Kedinizin Tırnaklarını Kesme

Kedilerinizin, tırnaklarını kesmek için kullanabileceğiniz bir çok makas çeşitleri bulunmaktadır, Kediniz için öncelikle bunlardan bir tane edinmeniz gerekir. Kedi tırnaklarını 10 ve 15 gün içerisinde 20 gün içerisinde bir kesmeniz önemli bir detaydır kedinizi temiz ve iyi hissettirecektir.

Tıankları kesmek sizlere yalnızca çizilmelere karşı korumak için değil, aynı zaman da kedinizin acı çekmeden rahat bir şekilde yürüyüp pençelerinin kırılmasını engelleme açısından önemli bir yere sahiptir.

Kediyi sıkı bir şekilde tutmak için bir kişiden mutlaka yardım almalısınız Tırnakları kesin parmaktan biraz boşluk bırakarak kenardan kesmemeye gayret edin çünkü bu kedinizin canını yakabilir. Kesme işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra, kedinize mutlaka bir ödül verin.

Kedilerde Ağız Bakımı Temizlik

Kedinizin, taze ve sağlıklı olan bir ağız sağlığına kavuşmayı istersiniz. Kediler için özel bir kedi diş macunu getirebilirsiniz. İnternette ve petshoplarda, kedi ağız bakım ürüneleri bulabilirsiniz, Nefesini taze tutmak için ağzını haftada en az üç kez temizlemek için pamuklu çubuklar kullanabilirsiniz. Kedinizin diş fırçası kullanması gerekiyorsa ya da bu konu hakkında bir fikriniz yoksa, veterinerinize danışabilirsiniz. Diş eti ilhitabını önlemek için parmağınız ile masaj yapabilirsiniz.

Kedilerinizin diş etleri temiz sıkı ve pembe olması gerekmektedir, Diş etlerinde her hangi bir kızarıklık ya da şişlik, bulunuyorsa, kahverengi gibi izler bulunuyorsa, sağlıklı olmayan bir ağız sağlığını göstermektedir. bunun dışında nefes kokusu ülser veya diğer sağlık sorunlarını gösterebilmektedir. Bu gibi durum yaşarsanız eğer, mutlaka veterinerinize göstermeniz gerekmektedir.

Veterinere Götürmekten Kaçınmayın

Genel olarak kedinizi, evcil hayvanları veterinerler bakımlarını yapmaktadır. Veterinerler, bu konuda sizlere daha detaylı bilgi vererek tavsiyelerde bulunabilirler, mutlaka evde uygulayacağınız işlemler için danışabilirsiniz.

Veterinerlerinize, kedilerinize, tımar yapıp yapılamayacağınız, temizlik adımlarını hepsini sorarak, doğru ve net bir bilgi alabilir, bu uygulamaları veterinerleriniz eşliğinde yapabilirsiniz,

Önemli Not: Kedilerinizi, her türlü sağlık sorunlarında ve bilmediğiniz konularda, veteriner hekimlere danışmayı bilmeniz gerekmektedir, Veteriner hekimler bu konuda alacakları aksiyon ve yapmaları gerekenleri en iyi bilen kişilerdir. Bildiğiniz yöntemleri ve fikirlerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Mutlu
Mutlu
100 %
Sad
Üzgün
0 %
Excited
Heyecanlı
0 %
Sleepy
Uykulu
0 %
Angry
Sinirli
0 %
Surprise
Sürpriz
0 %

Ortalama puanı

5 Yıldız
0%
4 Yıldız
0%
3 Yıldız
0%
2 Yıldız
0%
1 Yıldız
0%

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir